Отстраненият главен изпълнителен директор на Боинг  Денис Мюлънбърг ще получи

...
Отстраненият главен изпълнителен директор на Боинг  Денис Мюлънбърг ще получи
Коментари Харесай

Шефът на Боинг се тръгва с 62 млн. долара

Отстраненият основен изпълнителен шеф на „ Боинг ”  Денис Мюлънбърг ще получи 62 милиона
$ в акции и пенсионни начисления, само че няма да получи отплата за предварително прекратяването на трудовия си контракт, показва в документи самолетостроителят, представен от Българска телеграфна агенция.

62-годишният Мюлънбърг бе освободен през декември, защото компанията не съумя да се оправи с последствията от две съдбовни произшествия с най-продавания й аероплан „ 737 MAX ” и не възвърне репутацията си измежду самолетните компании и регулаторните органи. Освен това Мюлънбърг губи 14, 6 милиона $.

Председателят на съвета на шефовете Дейвид Калхун поема ролята на основен изпълнителен шеф от понеделник и ще получава съществена заплата от 1,4 милиона $ годишно, а също по този начин има право на премиална стратегия за дълготрайно стимулиране на стойност 26,5 милиона $, отбелязва Боинг.

През ноември самолетостроителят заяви, че Денис Мюлънбърг непринудено се отхвърля от бонуса си за 2019 година и от възнаграждението в акции. През 2018 година бонусът му и възнаграждението под формата на акции е било към 20 милиона $.

От март полетите на „ 737 MAX ” са неразрешени. Двете произшествия в Индонезия и Етиопия в границите на пет месеца лишиха живота на 346 души.

„ Боинг ”  публикува в четвъртък стотици извънредно неуместни вътрешни известия, съдържащи рецензии за създаването на модела „ 737 MAX ”.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР